Menu

Tanker omkring matematik i gymnasiet

Dengang jeg var en ung fyr i gymnasiet, fattede jeg ikke en hat af matematik og havde absolut ingen motivation til at lære det. Jeg sad ofte fast i afleveringer som denne og andre opgaver der omhandlede grafiske præsentationer og statistikker. Statistikker var min værste fjende, og jeg krympede tæer ved bare lyden af ordet. 

En klog mand spurgte engang; ”Sejre jeg ikke over mine fjender, ved at gøre dem mine venner?”. Og da jeg hørte det citat tænkte jeg med det samme på matematik. Min største fjende af alle fjender jeg har. Matematik var aldrig på min side, men der skulle ske noget nyt. Jeg valgte at engagere mig i matematiktimerne, og brugte desuden Inspo.dk som hjælp til mine afleveringer. 

Jeg vidste godt selv, at mit engagement for matematikken ikke kom fra en lyst drevet af nysgerrighed, men en vilje drevet af en ung realist. 

Dengang jeg tog mig sammen kæmpede for at hæve min gennemsnit, gjorde jeg det udelukkende fordi jeg ville sikre mig et solidt gennemsnit. Den Danske Filmskole kræver ikke noget snit fra gymnasiet, men ansøgning og optagelsesprøve bygget ud fra erfaring, værker og samtaler. Dog er der i den seneste tid kommer snak om at der skal kræves snit fra gymnasiet, for at kunne blive optaget på de kunstneriske skole i København. 

Så hvis jeg en eller dag står med et ringe gennemsnit, og finder ud af at der pludselig kræves snit fra gymnasiet for at kunne blive optaget…. – Så er jeg på bar bund. 

Derfor gjorde jeg mig selv den tjeneste at kæmpe i gymnasiet, velvidne at mit høje snit muligvis ikke skulle bruges alligevel. Men så var jeg da på den sikre side. 

En mine største hjælpere i gymnasiet var Inspo.dk. Det var den nyeste og mest brugbare hjemmehjælper til gymnasier-elever på både STX, HHX, HTX og HF. Jeg som selv gik på en HHX, kom frem til Inspo, da jeg søgte efter en bestemt opgave i 2.g. 

Det var kort tid efter min åbenbaring om at ”steppe up mit game” i skolen, og kort tid efter mit møde med Inspo, blev min fjende – matematik – hurtigt en af mine tætte venner. Et halvt år senere, sad jeg med en helt ny forståelse inden for både matematik, biologi og spansk. 

En forståelse jeg nok aldrig havde fået uden Inspo. Jeg vil ikke sige at jeg sprang over hvor gæret var lavest, men jeg fik blot en lille værktøjskasse, der kunne guide mig med indtryk og inspiration fra andre studenters egne afleveringer. Nogen mener ikke at man lærer noget ved brug af studie-hjælp-sider…. Jeg er uenig. Tro mig, det hjælper. 

Skole går jo ud på at lære fra andre, typisk lærerne, men på samme tid lærer du også en masse om de andre mennesker i din klasse – såvel som i de andre klasser. Vi lærer alle sammen nye ting om hinanden ind i mellem, og det er vejen frem til en bedre forståelse af hvordan vores jord og vi mennesker hænger sammen. Så hvorfor ikke også bruge Inspo til at lære fra andre.