Menu

Sjove opgaver til gangetabeller

Er der nogle sværere end 7- og 9-tabellen? Det føles lidt, som om hovedet knirker lidt ekstra, når man skal til at regne ud hvad 6×7 og 7×8 er. Heldigvis kan du gøre det til en leg. Det er altid nemmere at huske, hvis det er sjovt, og med nye og sjove opgaver kan du let og enkelt lære, hvordan du skelner tallene fra hinanden og bliver lynhurtig på tabellerne.  

Tabeller er egentlig enkle og overskuelige. Men nogle tabeller er lettere end andre. For det, der gjorde matematiktimerne til en rædsel i folkeskolen var nemlig både 7-tabellen og 9-tabellen. For hvordan skal man lige regne med dem?  

Heldigvis er det ikke så svært, som man skulle tro. På www.gangetabel.dk/gangetabeller-opgaver kan du på en enkel og sjov måde vende tilbage til 5. klasse og lære helt på ny. For det er nemlig ikke så svært, som man skulle tro, når før man lige lærer, hvordan de skal grejes. 

Du kan regne med tabellerne 

De svære tabeller er ikke så svære, som man måske skulle tro. Hvis du har let ved alle de andre tabeller, kan du nemlig bare vende lidt rundt på det hele. Tænk på 3-tabellen, den er jo let nok. Tænk så på, at 3×7 er det samme som 7×3. Det samme gælder for alle de andre tal i tabellen.  

9-tabellen er måske endda simplere. Her kan du såmænd bare lægge 10 til og trække en fra. Der er også en anden måde at se 9-tabellen på. Tænk på 09, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81 og 90. Du har et 0 og et 9 ved siden af hinanden. For at komme til næste tal i 9-tabellen lægger du 1 til i det første og trækker 1 fra i den anden. På den måde ender du hele vejen op til 90 på ingen tid, og du glemmer aldrig et tal fra tabellen igen.