Menu

Sådan kan du bruge matematik som voksen

Når man går i skole, så er matematik ikke super spændende, og der er ofte også nogle matematik opgaver, som man ikke føler man kan bruge til noget som helst når man bliver voksen. Men det som man ofte lære ved denne type matematik er den generelle tankegang bag nogle af de opgaver som du får i voksenlivet.

Hvilken matematikopgaver får du som voksen?

Som voksen så kommer du til at skulle regne utroligt mange ting ud igennem tiden. Derfor laver vi en kort liste med 3 ting som du kommer til at skulle bruge matematikken til som voksen.

1. Procentregning

Når du bliver voksen, så skal du bruge procentregning til utroligt mange ting, såsom eksempelvis når du skal ud og låne penge, regne procentsatser ud på lån til bolig, bil og lignende, men også når du skal tjekke din lønseddler ud i fremtiden, for at se om du har ret rette fradrag.

2. Division

Når du skal på indkøb som voksen, så skal der ofte dividere for at regne ud hvor mange penge man spare på storindkøb. Eksempelvis så koster 3 kg kød 300 kroner. Hvor meget koster 1 kg så? 300/3 = 100 kroner

3. Plus og minus

Du kommer naturligvis til at skulle plusse og minusse resten af dit liv, og det gælder i alt lige fra når du som voksen skal ud og spise på restaurant, og muligvis dele regningen med flere, eller hvis du står og handler ind, og skal regne ud hvor mange kontanter du skal have tilbage, når butiksassistenten har regnet det ud.

Dette er blot 3 matematik regnestykker, som du med garanti kommer til at bruge næsten dagligt som voksen.