Menu

Sådan bruger du procentregning

Når man bliver voksen, så kommer du til at bruge procent regning nærmest hver eneste dag. Du kommer til at bruge det, når du skal ud og handle, og kigge på forskellige madvarer, og skal regne ud om den store pakke kød, er billigere end den billige pakke, og med hvor mange kroner.

Men du kommer også til at bruge procentregning når du skal udregne hvor billig en ÅOP du kan få når du skal købe bil, eller hus en skønne dag. Du kan faktisk ikke leve uden at kunne procentregning, og lad dig nu ikke narre af at du kan få din mobil til at regne det ud for dig. For hvis du gerne vil regne med procenter, så er det også vigtigt at du ved hvordan du skal finde frem til løsningen, og det er straks værre, hvis man ikke kender procentregning ordenligt.

Men lad os sige at du skal købe en bil til 100.000 kroner og skal betale 3 % i rente på billånet. Så vil det betyde at du skal betale 100.000*0,03 = 3000 kroner om året i rente på denne bil.

Generelt i alt der vedrører din økonomi i voksenlivet, så skal man bruge denne video. En af de større økonomisider som hedder BFR.dk giver dig også tips til hvordan du sikre en god økonomi, hvis du vil vide mere om netop dette emne.