Menu

Kurssikring er en mulighed

Det kan være at man har købt sig et hus, men man har ovenikøbet taget et realkreditlån til det – her er det at kurssikring kommer ind i billedet, for det har man nemlig mulighed for.

Hvis man har hørt om kurs 100, kan det være at man allerede ved en smule omkring det. Normalt er det godt at have en høj kurs, når der er tale om at låne penge. Man vil dog gerne det modsatte, når det er at man skal indfri et lån. Når det kommer til kurssikring, er der dog sikkert en del spørgsmål, som kommer frem.

Indfri et lån med kurssikring

Det kan være at man undrer sig over hvad kurssikring er, og det er faktisk simpelt nok – det er hvis man gerne vil indfri et lån.

Hvis man har et realkreditlån, hvor hovedstolen er 1.00.000 kr. Det kan være at man ønsker at indfri det, og så kan man let regne ud hvad det kommer til at koste, hvis man blot restgælden med kursen. Ofte er det sådan, at lån med lav rente, har en høj kurs. På den anden side, har en høj rente en ofte en lav kurs.

Hvad der dog er bedst, kan ofte godt diskuteres. Lån er individuelle, hvilket gør det en svær ting at svare på. Generelt set, er det dog ofte favorabelt at tage et lån, som har en høj kurs, selvom det godt kan betyde at det koster en smule mere i renter.

Hvornår giver det mening at kurssikre et lån?

Et andet spørgsmål som man kan gå at tumle rundt med, er hvornår giver det mening at kurssikre et lån?

Oftest vil det give allerbedst mening, hvis ens lån et obligationslån – det vil sige at det er et fastforrentet lån. Det kan dog være at man ikke har et obligationslån, men et rentetilpasningslån i stedet. Hvis man har sådan et, vil det ikke give så meget mening at kurssikre lånet.

Grunden til at det giver bedre mening at kurssikre et obligationslån, er at der altid er risiko for at kursen vil ændre sig. Hvis ens resterende løbetid er lang, giver det mere mening at kurssikre. Et kursfald vil koste en meget dyrt, og derfor vil den bedste og sikreste ide være at låse kursen – på den måde undgår man selvfølgelig et kursfald, hvilket man i alle tilfælde helst vil undgå.

Når det så er sagt, er der også en grund til at det vil give mindre mening at kurssikre et lån med variabel rente. Grunden til det, er at kursændring ikke vil have så store konsekvenser for ens daglige økonomi.

Alt i alt, så findes der mange forskellige muligheder når det kommer til kurssikring af lån. Det er vigtigt at undersøge grundigt omkring alting, så det ikke ender med at man mister penge, hvis man gør noget forkert. Desuden kan det være at kurssikring af lån slet ikke tiltaler en, og så er det med at finde ud af noget andet – der er trods alt mange muligheder, selvom kurssikring er en rigtig god en af dem, som man altid bør overveje.