Menu

Hjælp til springet fra folkeskolen og videre i uddannelsessystemet

Springet fra folkeskolen og til gymnasiet og erhvervsuddannelserne kan være stor. Måske skal du blive lidt bedre til et bestemt fag, måske skal du flytte til en helt anden by, og måske er du faktisk helt i tvivl om, hvilken linje du gerne vil læse på. Her har vi samlet lidt information, som kan hjælpe dig på vej.

Øv dig inden du starter

Folkeskolen er lang og hård. Lange dage med mange forskellige fag. Dette gør selvfølgelig, at vi ikke kan være lige god til alt. Ofte ved vi selv hvad vi kan med bind for øjnene, og hvad vi måske lige skal øve os lidt mere på. En god ide inden man starter på en ny uddannelse, kan være at øve sig i det man er dårlig til, inden man starter. Ved man for eksempel godt, at matematik ikke lige er det nemmeste, kan det være en ide at øve dette, inden man starter. Det kan man for eksempel gennem spil på nettet, så bliver det også lidt sjovere.

Find de gode cafeer i den nye by

Hvis man vælger en uddannelse i en ny by, ved man ikke nødvendigvis op og ned om hvilke cafeer der er, eller hvad der ellers er at finde af aktiviteter i den nye by. Det er selvfølgelig ikke alle der vælger en helt anden by, men selv hvis man kun har været inde i byen et par gange, kan den virke fremmed og ukendt. Derfor kan det være dejligt at kunne læse op på den nye by, og måske prøve et par af cafeerne inden man starter.

Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

Nogen har en klar ide om, hvad de vil være helt fra start. Men for mange af os er uddannelse og job en jungle. Derfor kan man have stor gavn af at læse om de forskellige uddannelser, så man kan få et overblik, og forhåbentligt vælge rigtigt første gang. Selv hvis du ikke vælger rigtigt første gang, skal du ikke være bange for at prøve noget andet, man kan ikke altid 100% vide hvad der er uddannelsen for én, før man prøver den af.