Menu

Gør brug af dine matematiske færdigheder til at tjene penge på investering


Sandsynlighedsregning, ligninger, geometri, statistik; Det er alt sammen termer og fagord indenfor matematikkens verden. Hvis du elsker matematik, og du kan se logikken i de mest komplicerede formler, så er investering med garanti noget for dig. Heldigvis behøver du ikke at være en haj til matematik for at investere, og faktisk er investering næsten lige så enkelt som plus og minus. Selvom matematik langt fra er for alle, så er investering til gengæld noget, som alle kan være med på. Herunder får du en introduktion til at komme i gang med at investere, så du kan benytte dig af dine evner indenfor matematikkens verden.

Med sans for tal er investering ingen sag

Der er selvfølgelig ingen, der siger, at man behøver at være god til tal for at investere. Der er mange måder at investere på, og nogle investeringsstrategier er lettere end andre og kræver samtidig mindre arbejde end andre.

Uanset hvor god du er til tal, findes der en investeringsstrategi, der passer til dig. Hvis investeringsstrategi lyder som et fremmedord i dine ører, så bare rolig, det er simplere end som så. En investeringsstrategi definerer, hvordan du vælger at handle med aktier. Når man handler med aktier, kan man både vælge at handle med langsigtede eller kortsigtede investeringer. Du kan f.eks. købe Ørsted aktier hvis du vil investere i virksomheder der har en grøn profil, eller gå i den modsatte retning, afhængig af hvilken aktiestrategi du har.

De fleste vælger at anlægge en strategi, hvor man kombinerer langsigtede og kortsigtede investeringer. At lave en langsigtet investering vil sige at investere i et selskab, hvor der er stor sandsynlighed for at få et positivt afkast på længere sigt. Når man køber aktier i store, kendte selskaber såsom Novo Nordisk eller Microsoft er der tale om at lave en langsigtede investering, fordi at aktiekursen stiger over tid, men til gengæld sker der ikke de store udsving på kort tid.

Hvis du derimod er interesseret i at øge din månedlige indtægt, så kan det lade sig gøre ved at lave kortsigtede investeringer. Ligesom der findes forskellige investeringsstrategier, findes der også forskellige måder hvorpå man kan handle med kortsigtede og langsigtede investeringer. Day Trading er et eksempel på en måde at handle med kortsigtede investeringer.

Bliv klogere på Day Trading

Day Trading er et meget omdiskuteret emne, når det kommer til investering. Aktiemarkedet kan være svært at blive klog på, men det man skal vide er, at aktiekurserne svinger, og hvis man forstår at udnytte kurssvingningerne, så kan man tjene mange penge på Day Trading.

Der er både fordele og ulemper ved Day Trading, men af fordelene er, at der er mulighed for at tjene mange penge, hvis man er risikovillig. Desværre er der også risiko for, at man taber penge, og det skal skyldes, at det er en måde at handle på, hvor man køber og sælger hele tiden gennem CFD.

Det er kendetegnende for Day Trading, at der er tale om hurtig handel. Når tingene går så hurtigt, som de gør ved Day Trading, så er der både store gevinster at tjene og store summer at tabe, og derfor skal man have nerverne i orden, hvis man vælger at investere gennem Day Trading.