Menu

Defragmentering af computer – Hvad betyder det?

Du har måske hørt ordet defragmentering før, men er du klar over hvad det betyder? At defragmentere sin computer betyder at du rydder op i computerens database og får styr på alle de programmer som du formentligt har slettet men som ikke er fuldstændig væk fra computeren.

Hvad betyder defragmentering?

At defragmentere en computer betyder at man får ryddet op i de programmer i databasen som er installeret på en computer.

Forstil dig at de programmer du installere på din computer kommer ind i en masse kasser (filer) som skal stå på lige linje. Når du så engang imellem sletter et af disse programmer, så vil du opleve at det faktisk ikke er hele programmet der forsvinder, for der vil stadig være enkle ”fragmenter” (dele) tilbage af filerne som vi ikke kan få slettet på den almindelige måde.

Når du vælger defragmentering af din computer, så vil du få et program til at rydde op i alle disse filer så du faktisk vil opleve at din computer får en masse plads fri, som den ellers havde fået fyldt op med en masse filer som du ikke havde mulighed for at bruge. På den måde kan du få en hurtigere computer som er fri for en masse ubrugelige filer, nemt og hurtigt.

Kan jeg defragmentere min computer selv?

Du kan ikke selv fortage en defragmentering af din computer, da det kræver et program gør det for dig. Du kan læse hvordan du kan lave en defragmentering her så du slipper for at bruge alt for lang tid på at gøre det på din computer. Det er faktisk ganske nemt at få et program til det, men der er ikke mange der er klar over hvad det betyder at defragmentere sin computer og derfor er der heller ikke ret mange der gør det.

Men hvis du ønsker en hurtigere computer som kan starte lettere og hurtigere op, så er det en god ide at prøve at få defragmenteret sin computer inden man giver op på sin gamle computer og køber en ny en af slagsen.

Der findes både gratis programmer og de programmer som koster penge, og jeg vil anbefale dig at finde et godt program du måske skal betale meget lidt for, men som til gengæld ikke rydder din database som flere desværre har oplevet ved disse gratis programmer.