
Er du på nuværende tidspunkt ved at kigge på en vare, som du ønsker at købe som et afbetalingskøb? Eller har du længe siddet og overvejet at bestille den perfekte rejse, men har du ikke nok likvide midler til dette, og overvejer du derfor at afbetale beløbet henover et stykke tid? I så fald er du bestemt ikke den eneste. Køb på afbetaling er blevet populært. Rigtig mange danske webbutikker er begyndt at tilbyde afbetalingskøb som en fast del af betalingsløsningerne. Derudover har mange rejseselskaber fået øjnene op for, at de kan erhverve sig flere kunder, hvis de blot tilbyder afbetaling.
Især denne udbyder er populær at benytte sig af, når man køber varer på nettet. Du har uden tvivl hørt om ViaBill før, og har du ikke gjort brug af servicen endnu, så kan det være, at det skal overvejes til det næste køb, som du skal foretage online.
Svært at gennemskue udgifterne
Fælles for mange mennesker er, at de faktisk ønsker at købe varer og ydelser på afbetaling, men det kan være svært at gennemskue, hvad omkostningerne til det egentlig er. Derfor er det naturligvis klogt at sætte sig lidt ind i, hvordan man egentlig udregner udgifterne.
I først omgang skal du kigge nøje på den aftale, som du får tilbudt. Her vil der nemlig stå en rente. Renten er udtryk for den procentdel af købsbeløbet, som du skal lægge oveni for at få lov til at finansiere dit køb.
Har du ikke arbejdet med renter før, så kan det godt være lidt forvirrende. Heldigvis er det ofte tilfældet, at hjemmesiden selv fortæller dig, hvor meget ekstra du skal betale for at købe på afbetaling.
Vær opmærksom på gebyrer ved for sen betaling
En ting som mange glemmer er, at man skal betale sine afdrag til tiden. Sker det ikke, så kan der komme nogle heftige gebyrer på, som kun er med til at trække udgifterne til dit køb i den forkerte retning. Du ønsker selvfølgelig ikke, at dit køb skal være dyrere end det var i første omgang, og derfor skal du være sikker på, at du kan betale af på dit køb.
En god idé er at udarbejde et budget, så du altid kan følge med i din egen privatøkonomi. Derudover er det en god idé at lave en betalingsplan, som du lige synkroniserer med din kalender. På den måde er du sikker på, at du ikke misser en vigtig betalingsdato. Og lige så snart din gæld er betalt og du har flere penge til rådighed, så bør du komme i gang at få forøget din indkomst. Læs mere omkring passiv indkomst.