Menu

Aktier – Så meget skal du betale i aktieskat

Investere du i aktier, men er i tvivl om hvor meget du skal betalt i skat på dine aktier, så bare rolig. Vi har her lavet en artikel som burde kunne hjælpe dig, så du let og hurtigt kan udregne dit afkast på dine aktier og dermed hvor meget skat du skal betale.

Hvad er aktier?

En aktie er en andel af en virksomhed, så når du køber aktier, så køber du en andel af en bestemt virksomhed som du dermed bliver medejer af. Det betyder ikke at du kan bestemme over virksomheden, da du kun ejer en meget lille del af den, men du får et udbytte når virksomheden har et godt år ved enten af at virksomheden giver udbytte årligt, eller ved at din aktie stiger. Hvis du vil vide mere omkring hvad aktier er og hvordan du kommer igang med aktier, så kan du læse denne guide omkring aktier her

Hvor køber man aktier?

Hvis du gerne vil handle med aktier, så kan du vælge at gøre det igennem banken eller igennem en online børsmægler. Banken er ofte relativ dyr og deres aktiehandels platform er også nedprioriteret og ikke særlig brugervenlig. Derfor vælger mange at investere i platforme som eksempelvis Nordnet som mange af deres kunder mener er det bedste sted at handle aktier.

Så meget skat betaler du på dine aktier

Når du handler med aktier, så er der ingen tvivl om at der er mange penge at tjene. Og hvis du tjener penge på dine aktier, så skal du også betale skat af de penge du tjener. Du betaler 27 % i aktieskat hvis du tjener mindre end 50.000 kroner og hvis du tjener mere end 50.000 kroner så kommer du med alt der tjenes mere end det til at betale 42 % i skat.

Så hvis du har tjent 10.000 kroner i år, så skal du betale 10.000:27 = den skat du skal betale.

Du kan på skats hjemmeside læse mere omkring hvor meget skat du skal betale og blive opdateret omkring hvor mange procent man betaler i aktieskat.